top of page
  • Rune Holm

Fire av fem kontrakter er tildelt NIM

Statsbygg tar nå i bruk droner for å identifisere skader og mangler på statens tak og fasader for å redusere risiko, øke kvalitet og redusere kostnader. Rammeavtalene har en verdi på 54,5 millioner over en fireårs periode og gjelder bygningsinspeksjon ved bruk av droner samt utarbeidelse av rapporter over nødvendige utbedringstiltak. NIM har vunnet kontraktene for Østlandet, Sørlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.


Oppdraget er en stor milepæl for NIM, som forhåpentligvis vil bidra til at flere forstår at dette er en bransje i vekst, og en teknologi som kan bidra til en vesentlig bedre kostnadseffektivitet.


Statsbygg satser på digitalisering og effektivisering av drift og vedlikehold under SmartDrift-prosjektet. Inspeksjon ved hjelp av droner er et ledd i denne satsingen. Tildelingskriteriene i denne konkurransen var pris, kompetanse og erfaring på tilbudt personell og løsningsforslag. Statsbyggs fremtidige mål er automatisering og bruk av kunstig intelligens som bildegjenkjenning, noe som det også ble lagt stor vekt på i løsningsforslaget.


NIM har stort fokus på innovative og automatiserte prosesser og benytter droner i ulike sammenhenger som for eksempel ved inspeksjoner av fasade og tak. Våre automatiserte prosesser er en kombinasjon av maskinsyn og tekstbasert gjenkjennelsesteknikk hvor vi blant annet samarbeider tett med AnsuR Technologies.


«Det at vi jobber mot forsikringsbransjen, gjør at vi også automatisk jobber mot alle bransjer.»


NIM besitter høy juridisk og bygningsteknisk kompetanse. Dette har gjort det naturlig for selskapet å kombinere våre erfaringer med droneteknologi. Andøya Space Center, som har lang erfaring med inspeksjon av infrastruktur og har personell med høy kompetanse, er valgt av NIM som preferert samarbeidspartner.


«Vi gleder oss til å sette i gang og er svært stolte over å vinne disse prestisjefulle kontraktene.»


For å vite mer om hva NIM kan tilby innenfor droneinspeksjoner, ta gjerne kontakt på post@norinsman.com eller kontakt daglig leder, Rune Holm på telefon +47 934 29 197.

Les mer om oppdraget her.

138 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page